Padelens historie

Historien vi har lest oss til er den om mexikanen Enrique Corcuera som 1969 fant opp sporten hjemme i Acapulco, samtidig som lignende sporter oppdages å ha blitt spilt helt tilbake til 20-tallet. Enrique Corcuera hadde en liten tennisbane i sitt hjem som omringes av mye ulik vekst. For å holde disse utenfor banen og at buskene ikke skulle invadere hans bane bygget han opp mur rundt banen.

I spill med venner innså de at det var veldig kult å la ballen sprette i veggen for deretter å spille ballen tilbake over nettet. Noen år senere sies det at Corcuera skal ha fortalt at den faktiske anledningen til at han bygde opp muren; var fordi at hans besteforeldres eiendom lå like bak den ene langsiden av banen, og at det var kjedelig og måtte løpe og hente ballen på i deeres hage.

D Første regelverket

Når Enrique Corcuera fylte år fikk han en veldig spesiell presang av sin kone. Hun hadde nemlig skapt en regelbok for den nye sporten, som på den tiden ble kalt Paddle Corcuera eller Paddle Tennis.  Dette ble sportens førsta regelverk.

Padelen sprer seg til Argentina og Spania.

Corcueras spanske venn, prinsen Alfonso de Hohenlohe kom ofte på besøk og ble hektet på den nye og morsomme sporten de pleide å spille hos sin mexikanske venn. Han likte sporten så godt at han bygget de første banene på anerkjente Hotel Marbella Club.

Marbella hadde mange Argentinske polo-utøvere på besøk som forelsket seg i sporten, deriblant millionæren Julio Menditenguia som tok med seg sporten hjem til Argentina og startet å bygge baner. Sporten spredte seg dermed både i Spanien og Argentina. Resten er som man pleier å si, historie.

Padel er i dag en av de største sportene i Spania og Argentina sett i antall utøvere, og spilles flittig i andra land som Brasil, Portugal og Italia. I øvrige deler av verden vokser sporten som aldri før og Sverige er i dag det landet der sporten vokser raksest - blir Norge neste padelnasjon?

World Padel Tour

Selv om sporten har eksistert sidan 70-tallet tok det mange år før den ble til det vi ser i dag. I 2012 etableres World Padel Tour og turneringene spilles i Spanien og Argentina, samt i lande som Brasil, Mexico, Italia og så nære som Sverige. I fremtiden håper vi å se sirkuset i Norge.