Hvilken padelracket skal jeg velge?

Å velge padelracket er ikke det letteste. Spesielt om man er ny i sporten og utvikler sitt spill i høy fart. Det er mange aspekter å ta hensyn til og synspunktene kan være delte i padelverden. Vi anser det som viktigere å ikke ha feil racket enn å ha den perfekte racketen - For veldig mange rackets kan være rett. Det gjelder bare å lære og kjenne det først...

Vi tilbyr raske anbefalinger via Racket Advisor™, et unikt hjelpemiddel som gir deg personlige forslag innom 3 minutter.

Kjør Racket Advisor her!

Form

Det finnes tre ulike hoved-former, samt noen som kan være et sted midt i mellom.

RUND

Generelt den letteste formen å spille med. Den optimale treff-flaten med en større Sweet Spot som gjerne sitter sentralt på racketen. Lengre ned enn på Dråpe & Diamant. Runde rackets gir ofte økt kontroll og presisjon. Passer ofte den noe mer defansive spilleren, med det mener vi at den ikke bare er for nybegynneren; mange topprackets er runde og anvendes av hardtslående eliteespillere som Franco "Stupa" Stupazcuk.

Se våre runde rackets

DRÅPE

For den allsidige spilleren som liker å variere defensivt og aggressivt spill, pleier dråpeformet racket å passe bra. Sweet Spot sitter gjerne litt høyere opp men har fortsatt en relativt stor treff-flate. Stjerner som "Sanyo" og "Bela" spiller med dråpeformede racks.

Se våre dråpeformede rackets

DIAMANT

Sweet Spot på denne sitter høyt opp på racketen, veldig nære rammen. Dette gjør diamantformede rackets til mer utfordrende å spille med da risikoen for feiltreff er større. Men når man treffer rett får slaget mye høyere fart. Mange spillere som er kjent for sine kraftige smasher, spiller med diamantform, som Maxi Sanchez og Juan Lebron.

Se våre diamantformede rackets

Vekt

En "voksenracket" kan veie mellom ca 330-390 gram. En tommelregel er at jo lettere racket desto mer lettmanøvrert blir den. Dog får man mer fart jo tyngre racketen blir (dette kommer også an på om hvordan balansen i racketen er). Lettere racketer kan generelt også være mildere mot albue og håndledd. "Juniorrackets" og spesifikke damerackets veier normalt litt mindre.

Overflate / Kjerne

Man prater oftest om en myk eller hard kjerne der den harde kjernen gir mer kontroll og mindre fart, og tvert om for den myke kjernen. Dog stemmer dette bare til en viss grad da en racket med hard kjerne kan generere et fantastisk hardt slag om man slår gjennom materialet ordentlig. Oveerflaten på en racket består av glassfiber eller karbonfiber samt også i blant en blanding av disse. Ujevn/Ruglete overflatee forekommer blant visse rackets og er laget for å generere mer spinn og skru på ballen. Til og med hullenes kanter og posisjon påvirker spinn. Jo "vassere" kanten er desto mer spinn kan man få i slaget.

Se våre rackets

Balanse

Balanse deler man opp i Lav, Middels og Høy.

Balansen hører ofte sammen med formen der lav er rund, dråpe er middels og diamant er høy, men slik er ikke alltid tilfellet da det finnes rackets som f.eks. kan være runde med høy balanse.

LAV

Vekten sitter lavere ned mot skaftet. Dette gjør at racketen blir mer lettmanøvrert på bekostning av kraften.

Se våre rackets med lav balanse

MIDDELS

Akkurat som navnet antyder er balansen jevnt fordelt over racket. Dette passer godt når man vil ha en blanding av kontroll og kraft.

Se våre rackets med middels balanse

HØY

Vekten sitter høyere opp hvilket gjør at den kan oppleves tyngre i svingen. Dette gir generelt mer fart i slagene.

Se våre rackets med høy balanse

Fortsatt usikker?