De 9 beste tipsene som forlenger levetiden til din padelracket

Ikke nok med at det kan være utrolig vanskelig å finne rett padelracket. Den er også ofte ganske dyr å kjøpe og kan, tross det, bli ødelagt eller bli dårligeree relativt lett om man ikke tar hånd om den. Her kommer derfor 9 golden tips som garantert kommer til å forlenge livet på din kjære spade. 

#1 Sunn fornuft

Det høres kanskje klisje ut, men vær snill med racketen. Det kommer kanskje som en nyhet, men det er faktisk ikke racketens feil når du i blant spiller dålig. Så la oss slutte med å kaste racketen i bakken eller slå den mot annat enn padelballer.

#2 Husk - Det er ingen tennisracket! Del 1

For padelspillere som kommer fra tennisen kan noen gamle (u)vaner leve på padelbanen. Å slå racketen i hånden for å “kjenne på spensten” er en uvane. Med en tennisracket kan man gjøre det ettersom håndflaten slår mot strenger, men en stødig håndflate mot padelracketens sweet spot er direkte skadelig for racketen. Mange sprekker og hull i oerflatelaget oppstår fordi at man slår racketen i handflaten og ikke fordi at man har en superhard smash. Selv om racketen blir ødelagt i trefføyeblikket kan det være fordi den har fått slag mot hånden tidligere. Dette gjelder også slag mot kneet og føttene.

#3 Husk - Det er ingen tennisracket! Del 2

Å slå på bollen med racket når ballen er i luften er sjelden skadelig for racketen. Derimot å slå ballen når den ligger på bakken for å “stusse” den opp som man gjerne gjør i tennisen er ikke å anbefale. Ved å presse ballen mellom en racket og et hardt underlag er som å be om sprekker i racketen. La det heller være. Ta opp ballen med hånden eller ved hjelp av fot og racket om du behersker det.

#4 Ikke la racketen ligge i bilen.

Materialet i racketen tåler ikke alt for store temperaturendringer. Disse kan lede til uttørking som senere leder til innvendige og utvendige sprekker. Dette gjelder på sommeren like vel som på vinteren. Legg derfor ikke racketen igjen i bilen.

#5 Minimer risikoen på banen

For det meste spilles padel for moroskyld. Å vinne en ball til enhver pris kan kjennes rett men er for det meste feil. Er du redd for din racket? La være å forsøke å slå ballen om du riskerer å støte den mot glasset/betongen/nettstolpen osv. Den herlige følelsen du får av å ha vunnet den ballen skulle forsvinne rimelig fort om du samtidig innser at racketen har tatt kvelden.

#6 Bruk rammebeskyttelse

Rammebeskyttelsens oppgave sier seg selv. Den beskytter mot slag og ikke minst eventuelle sprekker. Bruk alltid rammebeskyttelse. Det funnes en rekke ulike varianter her. Sett på flere enn en om du vil beskytte rundt hele rammen. OBS. Rammebeskyttelse hjelper ikke mot noen av punktene 1-5 ovenfor. Så la oss følge disse også.

#7 Sikre et stødig grep

Glipper du racketen ofte? Oftest reddes det av håndleddssnoren, men i blant kan racketen fly av sted. Dette er uheldig for både deg og de som står på andre siden av nettet. Sørg for å ha et fresht grep montert på. Det finnes massevis av ulike grep som hjelper på ulike måter og som passer ulike spillere. Hesacore, Gorilla Grip eller klassisk grep. Det er opp til deg.

#8 Bruk futerral eller en god bag

Materialet i et futerral og padelbagger er designet for å ivareta racketen og ikkee bara oppbevare den. Med et futerral eller en bag eksponeres ikke racketen for store temperatursvingninger, støt og annet. OBS. Vi anbefaler at du tar med deg racketen inn og ikke legger den igjen i bilen - med eller uten bag eller futerral.

#9 Fuktig i luften? Tørk racketen ordentlig!

I løpet av utendørssesongen er det mange dager der luften er ekstra fuktig. Spesielt på morgenøkter eller sene kvelder. Sørg for å tørke av racketen ordentlig med en klut eller håndkle før du legger den tilbaka i baggen/futerralet. La den gjerne lufttørke litt om du har mulighet. Eb fuktig racket rett ned i en mørk bag uten luft kan virkelig forkorte racketens liv.

Comments are closed.