Derfor trenger du padelsko

Ingen kommentarer

Padel er en sport med raske vendinger, skarpe retningsendringer, hopp og hurtige bevegelser. Å ha sko som er designet for nettop dette vil ikke bare forbedre resultatene på banen, men også redusere risikoen for skader.

En løpesko, som mange bruker, er designet for å gi komfort og stabilitet når du beveger deg konsekvent i en bestemt retning. en innendørssko eller hallsko har en flat såle for å gi best mulig grep på sportsgulv og hall-underlag. Du vil trenge ulike sko for ulike typer sport.

Skal du prøve padel for første gang slipper du fint unna med et standard par løpesko. Når det er sagt; dersom du bestemmer deg for å spille regelmessig bør du investere i sko som gir deg de beste forutsetningene på banen.

4 STEG FOR Å VELGE RETT PADELSKO

GREP

Å ha godt grep på banen er avgjørende for å kunne spille skikkelig og for å unngå skader. Det optimale grepet er der skoen sitter når den skal og slipper når den må. For godt grep begrenser mobiliteteen og sliter på knær og ledd. For lite grep betyr at du vil miste tid i raske vendinger og øker risikoen for skader. Hvis det er vanskelig å avgjøre hva som er best for deg, anbefaler vi skotyper som gir mye og godt grep.For å kunne finne optimalt grep, må du velge såle i henhold til overflaten du spiller på. Hvis du ser bort fra ulike typer kunstgress, kan man i hovedsak dele padelbanene i Norge i to kategorier. Baner med "mye" eller "lite" sand. Dette kan du avgjøre ved å vurdere hvor synlig sanden er på banen.

Clay / Traktormønster
Disse skoene er å anbefale på baner med mye sand. Enkelte vil mene de gir for mye grep på baner med lite sand, men folk flest foretrekker sko med dette mønsteret.

Omni
Dette mønsteret er laget for baner med mindre sand og gir et variert grep, designet for bevegelsesmønsteret i padel. Kan oppleves som noe glatt på baner med mye sand.

All Court
En blanding av de overnevnte finnes også på enkelte modeller. Her kombinerer skoen traktormønsteret og omni-mønsteret, da tanken er at du skal ha optimalt grep når du trenger det, men at skoen gir deg frihet og fleksibilitet.

ulike skoprøver

STABILITET

Det er stor forskjell på skoens stabilitet mellom de ulike modellene. Noen modeller er lavere og lettere med mindre støtte for ankelen, mens andre modeller er høyere og mer robuste. Fordelen med padelsko er at de er designet for å gi stabilitet i padelspillerens vertikale bevegelser og rotasjoner.Hvor mye stabilitet du trenger, avhenger av dine preferanser og din fysikk. En tyngre spiller vil eksempelvis ha behov for mer stabilitet for å unngå skaderisiko. 

KOMFORT

Mange av oss tilbringer flere timer i uken på padelbanen. Å ha gode sko med god komfort er viktig for den generelle opplevelsen og for at du skal slippe å oppleve at du blir sliten i føttene. Det er viktig å ha en sko som er komfortabel i alle typer bevegelser - ikke bare bevegelser i en retning, men raske stopp, vendinger og hopp.

HOLDBARHET

Hvor fort skoen slites ned avhenger selvsagt av hvor mye du spiller og hvordan du behandler dem. Et godt sted å starte er å velge et par kvalitetssko fra et merke du er kjent med fra før, som ere holdbare og som gir komfort og støtte over tid. Selv sko som ser hele og fine ut kan over tid miste sin evne til å gi demping og støtte. Dette øker risikoen for skade, så ha fokus på kvalitet.

TIPS NÅR DU SKAL KJØPE PADELSKO

Frekvens
Hvis du bare spiller sporsdisk kan du velge en rimeligere modell, men husk å prioritere såle og god komfort. Skal du derimot spille regelmessig flere ganger i uken anbefales det å investere i et skikkelig par padelsko.

Vurder å ha to par
Sko trenger gjerne "hvile" fra tette og svette sokker. Sørg for å tørke skoene og ikke la de bli liggende i baggen. Vurder heller to par padelsko, så vil du oppleve at begge parene varer lenger.

Prøv ulike innersåler
Innersåler gjør at du kan tilpasse skoen etter din egen fot i henhold til pronasjon og støtte under foten. Det kan være verdt å bytte innersålen i skoen for økt komfort og stabilitet, slik at du får en sko som sitter perfekt til din fot!

Klar for å få deg nye padelsko?

Sjekk våre padelsko her, eller ta en titt på våre bestselgere!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *